DISCOGRAFIA
BIG MAMA MONTSE & 30's BAND "PARTY LIFE" (Autoproduït) 2018
Disc commemoratiu dels 30 anys de Big Mama Montse als escenaris, amb un repertori propi que reflecteix el desig d'alliberament d'emocions que llasten.

BIG MAMA MONTSE .BAND "SEED OF LOVE" (Gaztelupeko-Hotsak/GH 266) 2017
Projecte discogràfic que inclou 7 temes de composició pròpia de Big Mama Montse que basculen entre el goig distès i l'expressió del blues més profund. La sonoritat rítmica es basa en el funk-new orleans, mentre que l'esperit s'inspira en el blues i la música soul.

BIG MAMA MONTSE & SISTER MARION "JUKE JOINT SESSIONS" (Autoproduït) 2016
Disc enregistrat al Juke Joint Studio de Notodden (Noruega) de  12 de setembre del 2015 amb el que les dues artistes continuen el seu tribut al blues en clau femenina.

BIG MAMA MONTSE & SISTER MARION "REAL WOMEN BLUES" (Autoproduït) 2014
Disc enregistrat en directe a l'emblemàtic edifici modernista Casa Golferichs de Barcelona el 6 de març del 2014 en dues sessions per homenatjar a les Dames del Blues.


BIG MAMA MONTSE & ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA DEL TALLER DE MÚSICS
                                              "BLUESIN' THE JAZZ" (Taller de Músics/TMDM 057) 2013
Disc enregistrat el gener de 2013 i editat el desembre del mateix any. És una obra que deixa testimoni del treball pedagògic del Taller de Músics portant la seva Big Band als escenaris amb un projecte on s´hi van  implicar diversos arranjadors-professors del centre, els músics de la Big Band dirigits sota el mestratge de David Pastor i basant-se en la idea de Big Mama Montse d´homenatjar les Dames del Blues i els músics que les van acompanyar, així com les Big Bands que van fer swingar el blues. Un espectacle que va estar en gira durant l´any 2012 i que es va voler enregistrar per deixar memòria del treball realitzat i de la bona companyonia entre els que en van formar part.


BIG MAMA "25Th ANNIVERSARY" & TALLER DE MÚSICS ALL STARS (Taller de Músics/TMDM 056) 2013
Disc gravat el gener de 2013 per commemorar els 25 anys de carrera musical de Big Mama Montse. La cantant ho celebra acompanyada pel quintet estel·lar Taller de Músics All Stars amb un disc i un nou projecte comú. El concert d'aquesta gala mostra la cara més alegre del blues, en un espectacle per portar a l'escena tot el potencial artístic d'aquesta impressionant formació musical. Un repertori intens que sens dubte farà gaudir al públic que s'afegeixi a la festa.

BIG MAMA & THE CRAZY BLUES BAND  "BLUES ALL OVER" (Autoproduït OPD/12-091) 2012
El nou disc de Big Mama & The Crazy Blues Band "Blues all over" és el resultat del talent inventiu de l´artista i dels tres excel.lents músics que l'acompanyen: Víctor Puertas a les harmòniques, al piano i a l´orque Hammond, Isaac Coll al baix i Oliver Rocque a la bateria. En aquest àlbum, que barreja Blues amb Swing, Big Mama també hi toca la guitarra i el seu ritme i destresa vocal delecten l'oient en cadascuna de les peces escollides que conformen aquest treball.

BIG MAMA  "BLUES ROOTED" (Discmedi/DM 4059-02) 2005
Blues Rooted  vol ser un disc caleidoscòpic on cada tema és un fragment de la realitat viscuda i sentida per la seva autora, Big Mama. El Blues n´és el llenguatge, la música que toca l´ésser i que hi fa niu, la veu que fraternitza, l´arrel del poble afroamericà que enforca altres cultures, enriquint-se i engruixint-les, des d´un creixement centenari. Blues Rooted  convida a ser escoltat sense pressa, gaudint dels matisos cisellats pels músics-artistes que hi intervenen, tal qual.

BIG MAMA & JOAN PAU CUMELLAS  "EN EL NOM DE TOTS"   (Discmedi/DM 825-02) 2003
A la faisó dels trobadors i amb el rústec mestratge dels ancians poetes del blues, Big Mama i Joan Pau Cumellas interpreten la vida en forma de cançons. En el disc del mateix títol, construït amb dotze peces de diferents estils, temàtiques i sonoritats, Big Mama i Joan Pau Cumellas compten amb la col.laboració de músics excel.lents, que intensifiquen l´enregistrament amb la seva companyonia. Cançons per encabir-se al cor i romandre-hi.  

BIG MAMA & JOAN PAU CUMELLAS   "STIR THE POT"   (Discmedi/DM 627-02) 2001
El disc en qüestió és un acte conscient de denúncia contra la violència, la manca de sentit  humà, l´oblit dels ideals, el "tot val" en una societat despersonalitzada. També és un disc de coneixement interior, endinsant-se en l´individu per a trobar-hi tots els ingredients que el conformen.  

BIG MAMA amb JOAN PAU CUMELLAS i MIGUEL TALAVERA  "TABLEAU DE BLUES"  (Discmedi/DM 534-02) 2000
És un disc en directe, enregistrat a La Cova del Drac de BCN on, amb el llenguatge del blues, el trio exterioritza els seus sentiments i les ganes de gaudir de l´existència.

BIG MAMA ELÈCTRIC BAND  "SER O NO SER"   (Discmedi/DM 356-02) 1998
Amb tot un seguit d´excel.lents col.laboradors, Big Mama aconsegueix reflectir les seves inquietuds. Una actitud crítica envers la societat de consum, una visió irònica de la manipulació per part dels poderosos del sistema a la gran massa, una reflexió sobre la destrucció, l´enaltiment de l´amor com a forma de redimir-se, etc... son alguns dels temes sobre els que gira aquest CD. (Aquest treball fou un dels tres seleccionats com a millor disc de jazz d´Espanya, pels Premis de la Música de la SGAE)

 BIG MAMA & VÍCTOR URIS   "EL BLUES DE L´OMBRA BLAVA" (Discmedi/DM 179) 1996
El Blues de L´Ombra Blava és plor entranyat pel dolor propi i aliè, és clam del clarivident que percep una tragèdia, és contemplar la misèria i el desesper dels més desvalguts de la societat i comprometre´s a denunciar-ho, és cridar a la solidaritat procurant que la nostra ombra o projecció no sigui tan gris, és posar color a la vida dels altres i a la pròpia.
 
LA VELLA DIXIELAND amb BIG MAMA i JOSEP Mª FARRÀS  "RAGTIME" (Discmedi/DM 095) 1995
Amb aquest disc enregistrat a porta tancada a l´Auditori Pau Casals del Vendrell, es materialitza la col.laboració del superb trompetista Josep Mª Farràs i de Big Mama amb el veterà grup català de dixieland, La Vella Dixieland. Són tres les peces on la cantant deixà l´emprempta del seu treball.

BIG MAMA amb VÍCTOR URIS i AMADEU CASAS  "EL BLUES DE LA INFLACIÓ" (Discmedi/DM 071) 1994
És un disc de caire intimista gravat a l´Auditori de Paper de Música de Capellades en una sola sessió, on s´hi inclouen les primeres composicions pròpies de Big Mama. Aquest disc obtingué una menció honorífica com a millor aportació jazzística de l´any per part del programa Sense Fronteres de Ràdio 4.
 
 BIG MAMA & THE BLUES MESSENGERS (Mas i Mas Records 003) 1993
Aquesta fou la primera producció de Big Mama que va sortir al mercat. Enregistrat en directe a La Boîte de BCN i editat per la companyia discogràfica dels germans Mas (regents de la sala en qüestió), aquest disc deixà constància d´una etapa molt explosiva de la cantant.

 BIG MAMA & THE BLUES MESSENGERS  "BLUES, BLUES, BLUES!" (Discmedi/DM 107) 1996
(Aquest disc fou enregistrat l´any 92, però no va sortir al mercat fins l´any 1995)
Els set membres de la banda van gravar (en estudi) i produir en una setmana el CD en qüestió, plasmant tota una etapa dedicada a donar a conèixer i difondre el blues des de La Cova Del Drac de BCN. Un disc que manté vigència degut a la qualitat dels seus intèrprets i a la selecció del repertori.
 
HARMÒNICA COIXA BLUES BAND  "WALKING BLUES" (Blau/A-063) 1991
Aquest va ser el segon disc del grup mallorquí de blues que aparegué al mercat discogràfic. Big Mama canta a gairebé tots els temes, tal i com va fer en els concerts en viu mentre va col.laborar amb la formació. Un projecte que va refermar l´amistat de la cantant amb el veterà Víctor Uris, així com amb els altres membres del grup.

BLUES REUNION´90 (Foc Nou/FN 161) 1990
Edició limitada a 500 còpies en format de caset, de la primera maqueta amb la qual el grup començà a moure´s fora de La Cova del Drac, quedant seleccionats com a finalistes en el concurs de grups del XIV Festival de Jazz de Getxo, participant en el II Festival de Blues de Cerdanyola, en el Festival de Blues de Lisieux (França), en el Festival Internacional de Blues del San Juan Evangelista de Madrid, Santiago de Compostela, etc.


COL.LABORACIONS DISCOGRÀFIQUES
GUMBO JASS BAND "15 ANYS" (2013)
Col.laboració de Big Mama Montse cantant "Hesitation Blues" de Louis Armstrong amb Gumbo Jass Band per commemorar el 15è Aniversari del grup.

THE DUMOUSTIER STOMPERS: "ON STAGE" (JAZZ ODYSSEY RECORDS, JOCD13) 2012
Col.laboració de Big Mama amb 2 cançons en el disc històric de l'orquestra de jazz francesa. Big Mama també apareix en el DVD "DUMOUSTIER JAZZ n'BLUES 1989-2009: HISTOIRE D´UN ORCHESTRE".

ÑACO GOÑI: "BLUES CON LOS COLEGAS VOL. II" (ÑACO GOÑI RECORDS) 2012
Col.laboració de Big Mama amb 2 cançons en el disc de Ñaco Goñi.

LA LOCOMOTORA NEGRA & FRIENDS: "THE JAZZ ROOM/COVA DEL DRAC SESSIONS" (Swing  1971, LLN001) 2011
Col.laboració de Big Mama amb 4 cançons en el disc commemoratiu del quarantè aniversari de LA LOCOMOTORA NEGRA.

PACTANDO CON EL DIABLO - HOMENAJE A ROBERT JOHNSON  (BAD MUSIC BLUES - DISC PROMOCIONAL) 2011
Participació de Big Mama & The Crazy Blues Band amb el tema "Last Fair Deal" de Robert Jonhson enregistrat en directe a la sala Jamboree l´any 2011, en el disc que Bad Music Blues i la Societat de Blues de Barcelona editen per retre homentatge a aquest artista en commemoració dels seus 100 anys de naixement. En el disc hi participen 22 grups musicals i el disseny gràfic està realitzat per Amadeu Casas.

ESCLAT GOSPEL SINGERS "FROM ROOTS TO HEAVEN" (XGC-001) 2008
Col.laboració de Big Mama com a veu solista en el projecte discogràfic del cor Esclat Gospel Singers, dirigit i produït per Ramon Escalé i amb la participació del combo de percussió Kessengue Ensemble.

AMADEU CASAS STROLLIN´ BAND (Temps Record TR1066-GE05) 2005
Disc en què Amadeu Casas homenatja T-Bone Walker, acompanyat per un grup de bons amics músics. Big Mama s´hi afegeix cantant el tema "Mean Old World".

VICTOR URIS: "DE LADO A LADO" (Produccions Blau CD 318) 2002
En el CD de Víctor Uris es regraba el tema "Soñar que no despierto", amb els músics que participen en el disc i acompanyen l´harmonicista mallorquí en els seus directes. Big Mama canta de nou el tema esmentat, que ja fou gravat pel duo en el disc "El Blues de l´Ombra Blava", l´any 1996.

LA LOCOMOTORA NEGRA: "SWING ALS 30 ANYS" (Fresh Sound Records CD 801) 2001
Col.laboració de Big Mama en el tema "Rhythm is our business" del disc commemoratiu del trentè aniversari de LA LOCOMOTORA NEGRA.

NEW ORLEANS BLUE STOMPERS: "HELLO SATCHMO!-THE LOUIS ARMSTRONG MUSICAL STORY" (BlueMoon2070) 2001
Homenatge al Rei del Jazz en el centenari del seu naixement. Per a cel.lebrar-ho, es reuneixen un grup de músics amants del jazz tradicional i preparen un repertori cronològic, tributant les diferents etapes musicals de Louis Armstrong. El resultat, un disc que defuig la comercialitat i ofereix un recorregut alternatiu sobre la personalitat del mite. En aquest disc, la veu de Big Mama "simula" les de Ma Rainey o de Bessie Smith a qui Satchmo va acompanyar a l´inici de la seva llarga carrera.

CIUTADANES PEL CANVI (Plusmusic 2014) 1999 (Disc promocional d´edició limitada)
Aportació artística femenina per a donar suport a la candidatura de Pascual Maragall per les eleccions a la presidència de la Generalitat de l´any 1999. Entre les obres de diverses autores, la d´una gravació inèdita del tema "Ser o no ser" de Big Mama, enregistrada a la sala L´Espai de BCN en directe pel seu grup l´Elèctric Band (es tracta d´una "peça única", ja que no es troba al mercat cap altre enregistrament en viu d´aquesta formació).
BIG MAMA ELÈCTRIC BAND (Concert enregistrat el dia 7 de Febrer de 1999).
BIG MAMA : Veu i guitarra
ALJOSA MUTIÇ : Saxo tenor
DAVID SOLER : Guitarra
JORDI PORTAZ : Baix
DAVID SIMÓ : Bateria
ROGER RUÍZ : Rapsoda (col.laboració especial)

LOTI LEWIS: "ECHOES OF HEARTBEATS" (Gemecs/E.I. 252) 1997
Disc de cants espirituals enregistrat a BCN per la cantant nordamericana Loti Lewis amb col.legues afincats a la mateixa ciutat.

FUEGO: "LET´S PLAY THE BLUES" (AZ Records/AZ 021) 1994
Disc gravat en directe a la sala Otto Zutz de BCN pel grup del guitarrista Joan Vinyals, comptant amb diversos col.laboradors com a convidats.
 
ALTRES
Big Mama ha col.laborat en altres discs, d´entre els quals destaquen el CD LES CANÇONS DE TEMPS ERA TEMPS (Discmedi/DM540 02) on interpreta el "Blues en Sol" de Guillem d´Efak, amb el combo del programa que fou presentat per l´Àngel Casas a TV3 l´any 2000.

També ha compost dos boleros pel disc d´en Moncho ON ÉS LA GENT, editat per K Indústria Cultural (K036CD) l´any 2003. Els títols dels temes en qüestió són:"I com jo t´estimo"  i "Ningú com tu"

Ha cantat la cançó de Lluís LLach "Amor Particular" pel programa PORCA MISÈRIA de TV3 (2004-05) i a finals del 2006 s´edita un disc amb cançons emeses a la sèrie televisiva on hi apareix l´esmentada cançó. La referència discogràfica és Música Global 58906.

AMOR PARTICULAR


En el 2005 Big Mama ha participat en la campanya BALLEM EN CATALÀ amb els dos boleros gravats per Moncho "Ningú com tu" i  "I com jo t´estimo", i són escollides ambdues cançons per fer el CD i el DVD de la campanya que compta amb vint temes premiats. L´Orquestra Maravella hi interpreta "I com jo t´estimo" i La Principal de la Bisbal versiona i adapta "Ningú com tu". El CD BALLEM EN CATALÀ (Discmedi DM1182) ha estat editat amb la finalitat de promoure el repertori en català de les orquestres de ball.  

L´any 2005 Big Mama ha escrit la lletra del bolero "Potser si m´abraces" pel disc d´en Moncho I TANT QUE SÍ, editat per K Indústria Cultural (K064CD).

La companyia discogràfica nordamericana Putumayo Records escull el tema "No Way Out" (Big Mama & Victor Uris), per incloure´l en el CD BLUES AROUND THE WORLD (PUT 253-2) editat el juliol del 2006, on també hi participen artistes de reconegut prestigi internacional tals com Taj Mahal, Bonnie Raitt, Otis Spann, Amar Sundy, Eric Bibb, Maria Muldaur, Jarabe de Palo, Rory Block, Habib Koité, etc. Part de les vendes d´aquest disc (distribuit arreu del món) aniran destinades a ajudar a artistes amb pocs recursos i a músics víctimes de l´huracà Katrina, a través de Music Maker Relief Foundation  www.musicmaker.org

  www.putumayo.com  


A finals del 2006 Big Mama participa en l´enregistrament del disc homenatje a J.M. Serrat, editat per la companyia Discmedi-Blau i titulat PER AL MEU AMIC...SERRAT (DM 4245-02) cantant la cançó "Per al meu amic".


Big Mama participa amb una cançó en el disc recopilatori que el Festival Blues sur Seine edita per commemorar el seu desè aniversari el novembre del 2008. En el mateix disc hi apareixen també Mighty Mo Rodgers, Gaye Adegbalola, Jean-Jacques Milteau, Veronika Jackson, Beverly Jo Scott, etc.

 www.blues-sur-seine.com

Big Mama & Joan Pau Cumellas també aparegueren en els discs promocionals que el Festival Blues sur Seine va editar els anys 2004-2005, amb motiu de la seva participació al Festival l´any 2004 (a la 6ª edició del mateix), i en el CD de la 8ª edició també per promoure l´actuació d´ambdós artistes per segona vegada al Festival.